• Grupa PINO
  • Prv.pl
  • Patrz.pl
  • Jpg.pl
  • Blogi.pl
  • Slajdzik.pl
  • Tujest.pl
  • Moblo.pl
  • Jak.pl
  • Logowanie
  • Rejestracja

Q-chnia

Witam! Miło Cię widzieć. Mam na imię Oliwia i prowadzę bloga kulinarnego. Gotowanie jest moją pasją, mam nadzieje że zarażę nią każdego z was. Na tej stronie znajdziesz dużo przepisów na przepyszne dania, zarówno obiadki jak i desery czy śniadania. Pamiętaj aby być na bieżąco!

Strony

  • Strona główna
  • Księga gości

Domowe, naleśniki zapiekane z serkiem waniiowym!...

Serdecznie wszystkich witam! Miło mi, że jesteście. smile

Dzisiaj zrobimy pyszne, opiekane naleśniki z serkiem waniliowym, którymi zachwycisz rodzinę i znajomych. Przepis i przygotowanie są bardzo proste, więc myślę, że wszysty sobie poradzicie. Po krótkim wstępie zapraszam do gotowania! tongue-out

Czas przygotowania: 50 minut

Poziom trudności: średni

Liczba porcji: 4

 

Składniki:

NALEŚNIKI

- 500 ml mleka 3,2%

- dwa jajka

- szczypta soli    

- jedno opakowanie cukru wanilinowego

- 180\200 gram mąki pszennej                                                                                                              

- 4 łyżki oleju rzepakowego

NADZIENIE

- 2 opakowania serka homogenizowanego o smaku waniliowym - niewielka ilość rozpuszczonego masła do wysmarowania naczynia żaroodpornego SOS - 1 opakowanie śmietany ekstrakremowej 12% - 1 opakowanie cukru wanilinowego - 40 g cukru pudru

Przygotowanie naleśników:

Wszystkie składniki razem miksujemy, odstawiamy na pół godziny i smażymy cienkie naleśniki (10-11 szt.) na patelni (przed smażeniem pierwszego naleśnika smarujemy patelnię olejem za pomocą ręcznika papierowego).

 

Przygotowanie nadzienia:

Na usmażone naleśniki nakładamy 2 łyżki serka waniliowego, zwijamy je w rulon i układamy w naczyniu żaroodpornym wcześniej wysmarowanym niewielką ilością rozpuszczonego masła.

 

Przygotowanie sosu:

Wszystkie składniki razem wymieszać. Zwinięte w rulon naleśniki polewamy sosem, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C na 10-12 minut do momentu zrumienienia się sosu.

 

Jak podawać?

Naleśniki można podawać ze świeżymi owocami (malinami, truskawkami, borówkami, jagodami).

SMACZNEGO!!!

 

 

Zobacz obraz źródłowy

 

 

 

20 maja 2020   Dodaj komentarz
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz

Olisi.a | Blogi